Gir sjakkundervisning i skolen bedre matematikkresultater?Les avisartikkelen om de vellykkede resultatene fra Masfjorden!

Les Odd Birkestrands forklaring på suksesshistorien.
FORSKNING FRA UTLANDET KAN TYDE PÅ DET!

Det er ikke så vanlig med sjakkundervisning på norske skoler, men det har vært forsøkt på Sandnes skule i Masfjorden kommune i Hordaland. Hvis du leser suksesshistorien på venste side vil du sikkert være enig med oss i at dette bør prøves andre steder også!

"Sjakk er en vennskapelig konkurranse der logisk tenking brukes både i angrep og forsvar. Sjakk tvinger deltagerne til å bruke hjernen på nye måter. Spilleren møter varierte problemer gjennom hele spillet, fortløpende må hjernen lete etter løsninger - går ikke det ene – så må noe annet prøves. FLEKSIBILITET. KONSENTRASJON. Vilje til å bruke hodet og tro på at det nytter! Det skal være gøy å bruke hodet, men det er bare gøy når deltagerne føler at de kan mestre aktiviteten. Derfor er det vesentlig at en instruktør velger oppgaver som samsvarer med elevenes utviklingsstadium. MODENHET hos barna er et springende punkt."

Dette er utdrag fra Magnus Monsens foredrag for LAMIS den 21.11.2006. Les hele foredraget her!

Denne websiden er ment som et bidrag til å samle rapporter for at lærere og andre skal få gode argumenter for å fremme sjakk i skolen - Følg derfor med på denne siden fra tid til annen.

SAMMENHENGEN MELLOM SJAKK OG GODE KARAKTERER

Den tidligere verdensmesteren i sjakk for kvinner, Susan Polgar, er opprinnelig fra Ungarn. Hun har i voksen alder bosatt seg i USA. På hennes Chess blog offentliggjorde hun for en stund siden en doktoravhandling som argumenterer for at det er en klar korrelasjon mellom sjakk og gode karakterer. Det er en nokså lang rapport, men gir deg god innsikt i de omfattende studier som har vært utført på dette området. Vi håper at den kan overbevise deg om at dette eldgamle spillet fremdeles kan ha noe å lære oss! Du kan også finne mye nyttig informasjon på http://cadigweb.ew.usna.edu/~wdj/math_chess.htm

KONTAKTINFORMASJON

Vi er mer enn villige til å hjelpe deg med å komme i gang med et forsøk på din skole! Send gjerne en mail til Magnus Monsen (mamon@lyse.net) eller ring ham på telefon 90 587 832

TILBUD OM INSTRUKSJON OG SJAKKUTSTYR

Hvis du syns at dette høres interessant ut kan du her ta en titt på våre tilbud på instruksjon og sjakkutstyr Vi håper å høre fra deg!

Tilbake

   

Artikler om sjakk i skolen:

Rapporter fra prosjekt sjakk i skolen
Sjakk i skoletiden – prosjekter, rapporter og konklusjoner